KARŞILILIKLI BAĞLILIK, ŞEFKAT, ŞİFA, DAYANIŞMA, ÖZEN

14-04-2020 21:08

KARŞILILIKLI BAĞLILIK, ŞEFKAT, ŞİFA, DAYANIŞMA, ÖZEN


(Mart 2020, Deniz Spatar)

Evet, ben de 12 Mart’tan bu yana annem 85 yaşında olduğu için sokağa çıkmaması için epeyce dil döktüm. Evet kabul etmesi çok zor oldu çünkü neredeyse tek eğlencesi bu. Beşiktaş’a inip bir iki sebze, meyve alıp eve dönmek onun hayatla bağını tazeliyordu. Şimdi diyorum ki ona, çıkmak çok tehlikeli... Sokağa çıkan yaşlı insanlara yapılan bazı muamelelerin videolarını gördükçe canım yanıyor, içim parçalanıyor.Evet, ben de 12 Mart’tan bu yana annem 85 yaşında olduğu için sokağa çıkmaması için epeyce dil döktüm. Evet kabul etmesi çok zor oldu çünkü neredeyse tek eğlencesi bu. Beşiktaş’a inip bir iki sebze, meyve alıp eve dönmek onun hayatla bağını tazeliyordu. Şimdi diyorum ki ona, çıkmak çok tehlikeli... Sokağa çıkan yaşlı insanlara yapılan bazı muamelelerin videolarını gördükçe canım yanıyor, içim parçalanıyor.

Bir grup 65 yaş altı insan ellerinde kameralarla "yaşlı”larla yaptıkları konuşmaları twitter’da yayınlıyorlar. İçim parçalanıyor, şefkat arıyorum ve bulamıyorum. Bir video gördüm. Zonguldak’ta bir kadın, otobüse binebilmek için önüne geçti. Otobüsü durdurdu, kapısını yumrukladı ve sonunda açtırdı… 65 yaş altı olduğunu sandığım ve olanı kameraya çeken bir erkekten poşetlerini uzatmasını istedi. Adam poşetleri uzatmak yerine "dışarı çıkma, evine git” gibi şeyler söyleyip kadından kaçtı, "sen onlara dokundun, dokunmam ben” diyerek… Bir başka 65 yaş üstü erkek yine videosu çekilerek "genç” bir erkeğin "niye sokaktasın” sorularına yanıt vermeye çalışıyordu. Diyordu ki "Hastaneye gittim, dönerken otobüs almadı…” Soruları soran dinlemedi bile…. O adamın yüzü, hali gözümün önünden gitmiyor, şefkat arıyorum, bulamıyorum….

Bir süredir "Corona, din, dil, ırk dinlemiyor” yazılarını okuyorum. İçim karışıyor. Belki virüs buna bakmıyor ama Corona tedbirleri apaçık orta ve üst gelir seviyesinde insanların alabileceği tedbirler. Eğer bir sonraki ay kiranızı ödemek, karnınızı doyurmak için çalışmak yani sokağa çıkmak durumundaysanız ne yapacaksınız? Yalnızca sağlık çalışanlarını değil, şu an çalışmakta ve evde oturanlara hizmet sunmakta olan herkese şükran ve saygı doluyum. Aynı zamanda endişeliyim onlar için çünkü bu insanların da evde kalabilenler kadar korunduğuna ilişkin umudum hiç yok.

Şefkat, özen, dayanışma, şeffaflık, netlik, eşdeğerlilik ve şifa özlüyorum.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.